Читај ми!

Ким Џонг Ун позива на јачање војске, на банкету биле и његова супруга и ћерка

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун позвао је на јачање војске, известили су државни медији. Он је одао почаст војницима и састао се са војним старешинама уочи велике војне параде на којој ће бити представљено најновије оружје. На банкету поводом годишњице оснивања армије пратиле су га супруга и ћерка.

Ким Џонг Ун је са ћерком и супругом у уторак присуствовао банкету поводом обележавања 75 година од оснивања Корејске народне армије, јавили су државни медији.

"Хајде да сви удвостручимо наше напоре за јачање и развој наших оружаних снага и учинимо више за развој наше социјалистичке матице", рекао је Ким током говора на банкету, преноси КЦНА.

Ова порука је уследила дан након што је најавио проширење војне вежбе и повећање спремности земље за напад.

У одвојеном извештају, КЦНА је пренела да су прошлогодишње велике војне вежбе, укључујући летове стотина борбених авиона, нанеле "снажан ударац највећим заједничким ваздушним вежбама које су икада извеле Сједињене Америчке Државе и њени агенти".

Према међународним аналитичарима, комерцијални сателит месецима показује да севернокорејске трупе вежбају одржавање војне параде која се очекује ове недеље.

Такве параде се обично користе за показивање новог оружја, укључујући балистичке ракете дизајниране да носе нуклеарне бојеве главе.

Последње четири војне параде одржане су по мраку.

Упркос резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација и санкцијама, Северна Кореја је напредовала када је реч о развоју забрањеног нуклеарног оружја и балистичких пројектила.

Прошле године Северна Кореја је обавила највеће икада тестирање интерконтиненталне балистичке ракете (ИЦБМ).

Јужна Кореја и Сједињене Државе су појачале своје војне вежбе за супротстављање северу, изазивајући осуду Пјонгјанга.

Иначе, верује се да Ким има троје деце, две девојчице и дечака, а амерички аналитичари верују да је једно од њих виђено на снимку прославе националног празника у септембру. 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво