Читај ми!

Маск тврди да је америчка влада платила Твитеру и друштвеним мрежама да цензуришу садржај

Аутор Мајкл Шеленбергер објавио је у дугачком низу на Твитеру седми део такозваних "Твитер фајлова", који се односе на то како су, како наводи, ФБИ и обавештајна заједница "дискредитовали чињеничне информације о страним пословима Хантера Бајдена", сина председника САД Џозефа Бајдена. Шеленбергер то назива “кампањом утицаја” ФБИ-ја која је на крају “успела” када је Твитер цензурисао лаптоп Хантера Бајдена. Реагујући на објаву, власник Твитера Илон Маск тврди да је америчка влада платила Твитеру милионе долара да би се цензурисала информација.

Илон Маск је био прилично гласан у погледу транспарентности када је реч о прошлим и садашњим активностима Твитера који је модерирао садржај на платформи, укључујући цензурисани садржај. 

Власник Твитера је ангажовао независне новинаре да полако објављују доказе о тим акцијама у серији названој "Твитер фајлови" који откривају наводно некада тајну комуникацију.

"Твитер фајлови" су скуп интерних докумената компаније које је Илон Маск поделио са новинарима Метом Таибијем и Баријем Вајсом и аутором Мајклом Шеленбергером.

Први део "фајлова", који је Таиби представио 2. децембра описују оно што је Таиби назвао елементима процеса разматрања које је Твитер водио у вези са модерацијом садржаја чланка Њујорк поста о контроверзи лаптопа Хантера Бајдена у октобру 2020, као и неким другим садржајима.

Током америчких председничких избора 2020. године, Њујорк пост је објавио причу о лаптопу Хантера Бајдена, сина тадашњег председничког кандидата Џоа Бајдена.

Шеленбергер, у седмом делу "Твитер фајлова", тврди да је ФБИ утицао на руководиоце у медијима, Твитеру и другим друштвеним медијима да се та прича цензурише и да је у томе успео.

"Цензурисали су и дискредитовали причу о лаптопу Хантера Бајдена", написао је Шеленбергер. 

Реагујући на објаву Шеленбергера, власник Твитера Илон Маск тврди да је америчка влада платила Твитеру милионе долара да би се цензурисала информација. 

Илон Маск такође тврди да влада није платила само Твитеру већ и другим друштвеним мрежама.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи