Читај ми!

Трампа Вашингтона и Москве - трговац оружјем за кошаркашицу

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена понудила је Москви да размени осуђеног руског трговца оружјем Виктора Бута за кошаркашицу Бритни Грајнер и бившег америчког маринца Пола Вилана, притворених у Москви.

Према неименованом званичнику, после вишемесечне интерне дебате, Бајденова администрација је понудила Москви да размени  Виктора Бута, осуђеног руског трговца оружјем који служи 25-годишњу затворску казну у САД, за америчке држављане - кошаркашицу Бритни Грајнер и бившег америчког маринца Пола Вилана, који се налазе у затвору у Русији.

Овај извор је рекао за Си-Ен-Ен да је план размене Бута за Вилана и Грајнерову добио подршку председника Џоа Бајдена након што се о њему расправљало почетком ове године.

Бајденова подршка размени надјачава противљење Министарства правде, које је генерално против трговине затвореницима.

"Пренели смо значајну понуду за коју верујемо да би могла да буде успешна на основу историје разговора са Русима", рекао је високи званичник администрације за Си-Ен-Ен.

Званичник је одбио да коментарише детаље понуде и додао да је на руском суду да одговори на њу.

"Ипак, истовремено то нас неће држати пасивним јер настављамо да нудимо понуде на веома високим нивоима", додао је неименовани званичник.

Бритни Грајнер, једна од најбољих америчких кошаркашица ухапшена је у фебруару у Москви на аеродрому, због поседовања недозвољених супстанци.

Руске власти су у неколико наврата одбијале жалбе њених адвоката.

Пола Вилана, који поред америчког, поседује и ирски, канадски и британски пасош, суд у Москви је пре две године осудио на 16 година затвора због шпујунаже.  

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво