Читај ми!

Серија експлозија у Кијеву, нове санкције Русији

Серија експлозија у Кијеву после дана борби украјинских и руских снага у неколико делова Украјине. ЕУ увела санкције руским банкарима и компанијама. УН издваја 20 милиона долара помоћи најугроженијима.

Руски председник Владимир Путин наредио je оружаним снагама да изведу "специјалну операцију у Донбасу" усмерене на одбрану народа у Доњецку и Луганску, јављају руски медији.

"Околности захтевају од нас да предузмемо одлучна и хитна дејства. Народне републике Донбаса обратиле су се Русији са захтевом за помоћ. С тим у вези, у складу са чланом 51, део 7 Повеље УН, уз одобрење Савета Федерације и у складу са споразумима о пријатељству и узајамној помоћи са ДНР и ЛНР које је ратификовала Савезна скупштина, донео сам одлуку о спровођењу специјалне војне операције", додао је Путин, преноси Спутњик.

Украјинска војна инфраструктура, противваздушна одбрана, војни аеродроми и летелице као и војска гађани високо-прецизним оружјем, саопштило је руско министарство одбране.

Ратно стање у Украјини 

Украјинско министарство унутрашњих послова саопштило да је "у току напад крстарећим и балистичким пројектилима".

Украјински медији јављају да се експлозије чују у Кијеву, Одеси, Крематорску, као и на кијевском аеродрому, на којем је у току евакуација.

Украјински председник Володимир Зеленски обратио се нацији непосредно после почетка руске војне акције, наводећи да циљеви напада до сада били војна инфраструктура и граничне јединице.

"Војска функционише. Бићу с вама све време. Победићемо јер смо ми Украјина. Слава Украјини", рекао је Зеленски, наводећи да је већ разговарао са америчким председником Џозефом Бајденом.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво