Читај ми!

Путин одликовао патријарха московског и целе Русије Кирила

Председник Русије Владимир Путин доделио је патријарху московском и целе Русије Кирилу на његов 75. рођендан, орден Светог Апостола Андреја Првозваног.

Владимир Путин је рекао да орден Светог Апостола Андреја Првозваног додељује патријарху московском и целе Русије Кирилу (Владимиру Михајловичу Гунђајеву) за изузетан допринос очувању и развоју духовне и културне традиције, јачање мира и слоге међу народима", наводи се у председничком декрету, преноси Тас.

Глас цркве је поново стекао огроман значај у Русији и на много начина то је резултат активности патријарха Кирила, оценио је председник Путин током данашњег састанка са патријархом у Кремљу.

"Несумњиво, црква је прошла и кроз другачија времена, али данас њен глас поново добија огроман значај. То је глас који се слуша и којем се верује. То је на много начина резултат вашег личног напора и неуморног труда, искрена брига коју је требало усадити у људска срца - идеали мира, доброте, правде, љубави и узајамности у разумевању", рекао је председник Русије Владимир Путин.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара