Читај ми!

Лажни сенатор преварио Би-Би-Си: Истражујемо како је дошло до подвале у интервјуу

Британски јавни сервис Би-Би-Си извинио се пошто је у петак емитовао интервју са човеком који се лажно представио као Кори Букер, амерички сенатор из редова демократа.

Би-Би-Си је на свом веб-сајту објавио да је интервју са лажним сенатором Букером емитован у петак, 26. фебруара, и да више није емитован ниједном.

"У нашем радио-програму Newshour у петак, човек који је тврдио да је сенатор Кори Букер интервјуисан је у нечему што изгледа као намерна подвала", објавио је Би-Би-Си у посту који је назвао исправком и извињењем.

Британски јавни сервис додаје да се извинио сенатору Букеру. "Истражујемо како је дошло до грешке, како бисмо били сигурни да се то неће поновити", поручује у објави.

Би-Би-Си је, према писању америчког поратала Хил, одбио да коментарише како се инцидент догодио или када је договорен интервју са лажниим политичарем.

То није први пут да преваранти успевају да се појаве у инфромативним емисијама, наводи Хил.

Прошлог децембра, активиста за заштиту животиња представио се као извршни директор компаније "Smithfield Foods" да би се појавио у емисији на Фокс телевизији.

Пре него што се емисија завршила, водитељка је схватила да је у питању подвала и рекла гледаоцима да мора да "направи важну исправку" и да изгледа да "смо насамарени".

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво