Читај ми!

Нова оптужница против свргнуте премијерке Мјанмара

Суд у Мјанмару је данас подигао још једну оптужницу против свргнуте премијерке Аунг Сан Су Ћи, саопштио је њен адвокат Мин Мин Сое за "Ројтерс".

Су Ћи је изгледала здраво када је саслушала оптужницу путем видео-линка, иако је евидентно да је изгубила неколико килограма, додао је Ројтерс.

Лидерка Националне лиге за демократију (НЛД) није виђена у јавности откако је њена влада насилно уклоњена с власти у војном пучу 1. фебруара и од тада је у затвору.

Првобитно је оптужена да је илегално увезла шест воки-токија, а касније је према мишљењу тужилаштва прекршила законе који се тичу рестриктивних мера у време пандемије ковида.

Данас је на листу додата и оптужница према којој Су Ћи шири информације у јавности које могу да изазову страх и узбуну, као и да нарушава јавни мир, додао је адвокат.

Следеће саслушање ће бити 15. марта.

Полиција у Мјанмару отворила је јуче ватру на демонстранте и убила њих 18, а ранила више од 30 особа које су протестовале против пуча који извршила војна хунта и хапшења легално изабране премијерке Аунг Сан Су Ћи, саопштили су медицински извори. 

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво