Читај ми!

Португалац био роб 17 година, ухапшене четири особе

Португалац 17 година држан као роб без минималних услова за живот. Ухапшене четири особе док се жртва налази на рехабилитацији. Осумњичени никада нису дозволили да мушкарац којег су, како се наводи, држали заточеног, добије медицински картон.

Португалска полиција саопштила је да је ухапсила четири особе због сумње да су држале једног мушкарца старог 54 године као роба 17 година у северној области Браганса.

У саопштењу се наводи да је тај мушкарац преживео физичко и психолошко злостављање, присилни рад и "изнајмљивање" другим лицима за пољопривредни рад, преноси Ројтерс.

"Живео је у понижавајућим условима, проводећи ноћи у комбију без минималних услова за живљење, здравље, хигијену и исхрану", речено је из полиције, као и да му оптужени "никад нису дозволили да добије медицинску негу, чак и кад је био озбиљно повређен".

Наводи се и да је жртва је после 17 година заточеништва, са трајним повредама које му ограничавају способност кретања, успела да побегне и да сада добија специјализовану подршку.

Случајеви радне експлоатације и трговине људима у порасту у Поругалији, а нарочито када је реч о пољопривредој области. Савет Европе је у јуну 2022. године истакао да је Португал идентификовао 1.152 жртве трговине људима од 2016. до 2020. године, пише Ројтерс

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије