Репортер РТС-а из Нагорно-Карабаха: Поред рањених, у болницама борба и са пандемијом

Поред војних расту и цивилне жртве сукоба у Нагорно-Карабаху. Јерменски министар здравља за РТС каже да је већина рањених и погинулих од артиљеријске ватре, а да се поред Азербејџана боре и са једним светским непријатељем.

Сирена је знак за ваздушну опасност, обично због дрона или артиљеријске ватре. Становништво и са једне и са друге стране, са овим звуцима се буди већ осми дан.

Престоница Нагорно-Карабаха који је под контролом Јермена, тешко је гранатирана током дана, готово без престанка.

Као одговор на то, војска Карабаха гађала је Ганџу, град у Азербејџану.

Пријављене су цивилне жртве и Азери су најавили освету. Након новог ракетног напада објавили су да је тешко повређен лидер непријатеља Арајик Харутуњан. Јермени су то демантовали. 

Поред војних расту и цивилне жртве, а опште болнице се претварају у војне. У једној таквој, министар здравља за РТС каже да је већина рањених и погинулих од артиљеријске ватре, а да се поред Азербејџана боре и са једним светским непријатељем.

"'Агресију од стране Азербејџана', током пандемије, посматрамо као акт против човечности и ја позивам све међународне организације, као и Уједињене нације за прекид свих ратних операција и конфликата за време пандемије", каже министар здравља Јерменије Арсен Торосјан.

Додаје да су сачували животе цивила и да је међу њима знатно мање погинулих него што је случај са војском.

Део се спасио и избеглиштвом. Мајка са шесторо дeце кренула je пут Јеревана. Вози их Артур коме је ово добровољна служба за државу код породица које такође добровољно примају избеглице.

"Породице понесу гардеробу за само пар дана јер су уверени, као и сви ми да ће се овај рат брзо завршити и то нашом победом. Деца су мало уплашена, не разумеју шта се догађа, слушали су експлозије и у страху су", наводи Артур Бардасерјан.

Дели мишљење већине Јермена, да свет игнорише Јерменију.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара