Читај ми!

Низ пораза за конзервативце на локалним изборима, Садик Кан освојио трећи мандат у Лондону

Конзервативци су на локалним изборима изгубили 474 одборника, што, како Би-Би-Си наводи, указује на тешку борбу за останак у даунинг Стриту. Лабуристи су победили у 10 од 11 трка за градоначелника. Победу је однео и лабуриста Садик Кан у Лондону. То је његов трећи мандат.

Лабуристичка партија је добила 186 нових одборника у локалним скупштинама, док су либералне демократе заузеле друго место испред торијеваца, са 104 нова одборника. Зелени су такође постигли успех избором 74 нова одборника.

Садик Кан је освојио нешто више од милион гласова у Лондону, готово 44 одсто гласова бирача. Има 11 процентних поена више од своје главне ривалке из Конзервативне странке.

У обраћању након проглашења победе кан је рекао да му је част да служи граду који воли.

"Веома сам почаствован. Било је ово неколико тешких месеци. Суочили смо се са непрестаном негативном кампањом. Поносан сам што смо на изазивање страха одговорили чињеницама. Данас се не ради о стварању историје, већ о обликовању наше будућности“, рекао је Кан.

Кан, који је заменио Бориса Џонсона на месту градоначелника Лондона 2016. године, има велика овлашћења за полицију и буџет, али је изазвао доста подела у Лондону, посебно у предграђима где је прошао лошије, него у централном делу града.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије