Јакобсон пошао у ергелу кад му је зазвонио телефон: "Хало, овде Доналд Трамп..."

Председник САД Доналд Трамп захвалио је посланику шведског парламента Магнусу Јакобсону на номинацији за Нобелову награду за мир. Јакобсон је за шведске медије изјавио да је био изненађен што га је Трамп лично позвао.

Посланик шведског парламента Магнус Јакобсон је за Нобелову награду за мир номиновао владе САД, Србије и привремених институција у Приштини због потписивања споразума у Вашингтону.

Јакобсон је на свом налогу на Твитеру објавио како је, у тренутку када га је Трамп позвао како би захвалио за номинацију, био са ћерком на путу до ергеле.

"Обавили смо добар разговор о миру на Блиском истоку и на Балкану. Желим председнику Трампу срећу у мировним процесима", објавио је Јакобсон на Твитеру.

Шведски посланик је за Експресен рекао да је био изненађен што га је Трамп лично позвао, али и да су обавили топао и пријатељски разговор.

"Мислио сам да ће неки амерички званичник, саветник или неко из владе да ми каже нешто, као што је Амбасада Србије учинила. Међутим, изненада сам чуо глас који звучи као Доналд Трамп", казао је Јакобсон за шведски лист Експресен.

Навео је и да је потписивање споразума након конфликта који је замрзнут 21 годину вредно номинација влада САД, Србије и Косова за Нобелову награду за мир.

Магнус Јакобсон је посланик Демохришћанске партије у шведском парламенту. Биран је за посланика округа Вестра Јеталанд у два сазива – 1998. и 2018. године.

Ексклузивно за РТС у Стокхолму је објаснио предлог своје номинације за Нобелову награду за мир.