Велики пожар у Анкони, грађани несрећу пореде са трагедијом у Бејруту

У луци италијанског града Анкона дошло је до великог пожара. "Коријере дела сера" преноси да се узрок и даље испитује и да нема жртава ове незгоде.

Пожар је избио око поноћи, а на терену је било 16 ватрогасних бригада које су ватру обуздале око два сата ноћас. Нема жртава, а ватра је уништила околна складишта и возила.

Ватрогасци остају на терену ради предострожонсти, а цела лука и рејон око ње су затворени. Полиција патролира тим делом града на јадранској обали. 

Коријере дела сера пише да је узрок пожара за сада непознат, али да се као једна од опција разматра експлозија складишта ацетилена.

Густ дим ширио се градом и био је видљив километрима далеко, a oштар смрад може се осетити у Анкони, наводи Коријере дела сера.

Надлежни апелују на грађане да не отварају прозоре својих кућа и станова, а градски паркови и јавне површине су затворени. 

Корисници друштвених мрежа објавили су фотографије пожара, поредећи Анкону са либанским Бејрутом, где је недавно дошло до велике трагедије када је експлодирао амонијум-нитрат

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара