Како изгледа карантин на крузеру код Јапана

Од последица коронавируса у Кини је до сада умрла 491 особа, а више од 24.000 је заражено. Код Јапана je уведен карнатин на крузеру којим је раније путовала особа инфицирана вирусом. На броду је и 14 држављана Србије, потврдио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Амбасада Србије у Токију контактирала је с нашим грађанима који су добро.

Десетак путника крузера стационираног код Јокохаме, код којих је потврђена зараза, пребачено је у болницу у префектури Канагава, док око 3.700 путника и чланова посаде остаје у двонедељном карантину.

Лекарски прегледи почели су пошто је путнику из Хонг Конга, који је на броду био у јануару, потврђен коронавирус.

"Наредио сам званичницима да задрже путнике и особље на крузеру. Нећу им дозволити да се искрцају, јер је период инкубације до 14 дана", рекао је премијер Јапана Шинзо Абе.

За још 273 особе затражени су додатни тестови, јер се сумња да би могле бити заражене.

"Забринути смо. Нас 12 Израелаца је на крузеру и задржани смо у собама, иако вирус може да се пренесе и преко клима уређаја који раде нон-стоп. Још нисмо добили топли оброк, нема ни довољно воде за пиће", истакла је Лена Самуелов, путница из Израела.

Напори Кине у контроли епидемије коронавируса су у пресудној фази и власти морају спречити ширење епидемије, каже кинески председник Си Ђинпинг.

Од Владе тражи тачне информације о епидемији, напомињући да ће све гласине у вези са коронавирусом бити прекинуте.

Светска здравствена организација негира извештаје да су пронађени лекови који представљају прекретницу у лечењу заражених тим вирусом.

Руски званичници тврде да ће бити потребно од осам до 10 месеци да се развије вакцина против коронавируса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво