Подигнута оптужница против возача "камиона смрти"

Британска полиција саопштила је да је подигла оптужницу против Мориса Робинсона, 25-годишњег возача камиона, који је ухапшен након што је раније ове недеље пронађено 39 тела у задњем делу његовог контејнера.

Робинсон ће се у понедељак појавити пред Прекршајним судом у Челмсфорду због оптужбе за 39 убистава, заверу за трговину људима, те заверу за помагање незаконите имиграције и за прање новца.

У индустријској зони источно од Лондона у среду откривен је камион са 39 тела који је стигао у суботу из Бугарске, саопштила је полиција.

Британска полиција саопштила је јуче да је ухапсила четврту особу у вези са смрћу 39 људи пронађених у камиону на југоистоку Енглеске.

Британска полиција затражила је помоћ од чланова вијетнамске заједнице у Великој Британији и иностранству у идентификацији тела 39 особа пронађених у камиону  средином седмице, преноси Ројтерс.

Полицијски званичник Мартин Пасмор рекао је да не може да одбаци могућност да међу жртвама има разних националности, али да су добили највише контаката од Вијетнамаца који су забринути за своје пријатеље и родбину.

"Иако не можемо да спекулишемо о националности жртава, јасно је да добијамо велики број порука од вијетнамске популације у Британији и иностранству",  нагласио је Пасмор.

Све више Вијетнамаца страхује да су њихови рођаци међу 39 особа пронађених у хладњачи камиона откривеног у покрајини Есекс, у Великој Британији.

Британска полиција најпре је саопштила да верује да се ради о Кинезима, међутим, касније се показало да је то била само претпоставка, преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара