Британска полиција пронашла 39 тела у камиону из Бугарске, ухапшен возач

У индустријској зони источно од Лондона откривен је камион са 39 тела који је стигао у суботу из Бугарске, саопштила је полиција. Премијер Бугарске Бојко Борисов је навео да се преминуле особе нису укрцале у камион у Бугарској. Полиција је саопштила да верује да је камион стигао из Белгије.

 Возач стар 25 година са пребивалиштем у Северној Ирској је ухапшен.

"Тренутно радимо на идентификацији жртава, али би тај процес могао да потраје", рекао је полицијски официр Ебдрју Маринер.

Британска полиција саопштила је да верује да је приколица камиона у којем је пронађено 39 тела стигла из Белгије, из града Зебриж, у луку Пурфлит, на истоку Енглеске.

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да га је вест о открићу 39 тела мушкараца у камиону у Есексу запањила.

"Запањен сам овим трагичним инцидентом у Есексу. Добијам редовна обавештења од Министарства унутрашњих послова и блиско сарађујемо са полицијом у Есексу како бисмо утврдили шта се тачно догодило", рекао је Џонсон, преноси Ројтерс.

Заменик министра унутрашњих послова рекао је да ће одговорни за злочин бити приведени правди.

Борисов: Преминуле особе се нису укрцале у Бугарској

Преминуле особе пронађене у камиону у Британији нису могле да се укрцају у Бугарској, јер возило није ушло у нашу земљу од регистрације 2017. године, изјавио је данас бугарски премијер Бојко Борисов.

У разговору за БТВ, Борисов је рекао да Бугарска сарађује са британским властима у истрази, пренео је Ројтерс.

"Камион је 2017. године регистровала у Бугарској једна Иркиња. Потом је напустио земљу и никада није поново ушао. Тако да никако не можемо да будемо повезани, осим регистарских таблица камиона", рекао је Борисов.

За истрагу кључна рута којом се кретао камион 

Ирски премијер Лео Варадкар је изјавио да ће власти у тој земљи спровести истрагу уколико се утврди да је камион у коме су пронађена тела прошао кроз Ирску.

"Потребно нам је још информација. Заиста је реч о страшној људској трагедији и спровешћемо истрагу уколико се утврди да је камион прошао кроз Ирску", рекао је Варадкар у парламенту.
Ирска полиција је саопштила да прати напредовање истраге и да ће британским колегама пружити сваку потребну помоћ.

Британска полиција је саопштила да је кључна рута којом је камион из Бугарске стигао до Ирске и затим ушао у Британију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво