Ебола стигла у Шкотску

Једна здравствена радница из Глазгова, која се недавно вратила из западне Африке, заражена је еболом. То је први случај заразе тим вирусом на подручју Велике Британије.

Шкотска влада је објавила саопштење у којем се наводи да је у Глазгову потврђен један случај еболе, пренoси Танјуг.

Оболела здравствена радница се у Шкотску вратила синоћ, преко Казабланке и лондонског аеродрома "Хитроу", а на аеродром у Глазгову је слетела око 23.30 сати по локалном времену.

Пацијенткиња је данас примљена у болницу, након што се пожалила да се осећа лоше, а у 19.50 је стављена у изолацију.

"Тренутно се истражује са ким је све оболела ступила у контакт, а ступићемо у везу и помно ћемо пратити здравствено стање сваког за кога се процени да постоји опасност да је заражен еболом", наводи се у саопштењу владе у Глазгову.

Шкотска влада је саопштила да се ризик по друге људе се сматра изузетно ниским с обзиром на то да је болест дијагностикована у веома раној фази.

Пацијенткиња ће "што је пре могуће" бити пребачена у јединицу за изолацију у лондонску болницу "Ројал Фри", у складу са протоколом о поступању са оболелима од еболе који је донела влада у Лондону.

Британски медицински техничар Вил Пули, који је раније ове године пребачен у Лондону пошто се заразио еболом у Сијера Леонеу, излечен је и затим се вратио у ту западноафричку земљу како би помогао у напорима за искорењивање те болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво