Читај ми!

У страху од нове олује

Широм источне обале САД отказано више од хиљаду летова. Очекује се да ће нова олуја поново погодити Њујорк и Њу Џерзи.

Више од хиљаду авионских летова отказано је на аеродромима источне обале Сједињених Америчких Држава, уочи доласка нове олује, која ће, како се очекује, погодити Њујорк и Њу Џерзи.

Шире подручје Њујорка већ су погодили снажни ветрови јачине до 100 километара на час, уз кишу која је почела да се претвара у снег, преносе агенције, наводећи да се очекује да мећава потраје наредна 24 сата.

Иако је ова временска непогода много мање снаге од недавног урагана, власти у Њујорку ништа не препуштају случају, посебно када се има у виду да су десетине хиљада људи и даље без струје и да је огроман број кућа уништен.

Компаније "Јунајтед ерлајнс" и "Американ ерлајнс" привремено су отказале све летове за три њујоршка аеродрома, а градске власти позвале су становништво Њујорка и Њу Џерзија да се евакуише из делова близу воде.

"Нећемо наредити велику евакуацију као приликом урагана 'Сенди', али ако сте искусили велике поплаве тада, могли бисте да размислите да сада потражите склониште код пријатеља", рекао је градоначелник Мајк Блумберг.

Без струје на источној обали још је 672.000 домова и пословних објеката, од тога око 66.000 у Њујорку.

Нова временска непогода ће још више успорити радове на обнављању мреже електричне енергије до свих домаћинстава, пражњењу поплављених подрума и рашчишћавању последица урагана.

Градоначелник Блумберг каже да су град и федералне власти у последњих шест дана поделиле 1,6 милиона оброка угроженима и 400.000 флаша воде, као и 86.000 ћебади.

Градска чистоћа уклонила је око 130.000 тона рушевина насталих након удара урагана "Сенди".

Блумберг очекује да ће до краја недеље све јавне и стамбене зграде добити струју и грејање.

број коментара 0 Пошаљи коментар