Три особе ухапшене због инцидента на сплаву "Фристајлер"

Три особе су ухапшене, а међу њима и један грчки држављанин, због инцидента који се догодио у новогодишњој ноћи на сплаву "Фристајлер" када је тај објекат потонуо у реку, потврђено је РТС-у. Саслушање у Трећем основном јавном тужилаштву заказано је за среду.

Припадници Петог одељења београдске криминалистичке полиције и Интервентне јединице 92, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су одговорна лица сплава "Фристајлер" Д. В. (44), М. Р. (41) и М. Љ. (51), саопштено је из МУП-а.

Они су ухапшени због сумње да су учинили кривично дело тешко дело против опште сигурности са умишљајем за изазивање опште опасности. 

Ухапшени се сумњиче да су 31. децембра 2022. године на сплав омогућили присуство већег броја особа него што је капацитет овог објекта, који је због тога делом потонуо и на тај начин угрозили безбедност већег броја људи.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Трећем основном јавном тужилаштву у Београду које је им одредило задржавање и заказало саслушање за среду.

Сплав "Фристајлер" је током новогодишње ноћи почео да тоне, а на њему је било знатно више људи од предвиђеног капацитета.

Из МУП-а су након инцидента саопштили да су сви гости објекта евакуисани. Лекарску помоћ затражиле су две женске особе, једна због погоршаног здравственог стања, а друга због посекотине на стопалу. Међутим, ниједна није задржана на лечењу.

Градоначелник Београда Александар Шапић каже да је, према његовим информацијама, разлог потонућа сплава "Фристајлер" што је на њега ушло два до три пута више људи него што је дозвољено и да дограђивани понтони на сплаву нису били исте издржљивости као претходни. 

Поручио је да ће бити строжих контрола, као и драконских казни, али и кривичне одговорности.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара