Читај ми!

Шапић: На "Фристајлеру" било два до три пута више људи од дозвољеног, следи кривична одговорност

Градоначелник Београда Александар Шапић каже да је, према његовим информацијама, разлог потонућа сплава "Фристајлер" што је на њега ушло два до три пута више људи него што је дозвољено и да дограђивани понтони на сплаву нису били исте издржљивости као претходни.

Александар Шапић поручује да ће бити контрола, као и драконских казни, али и кривичне одговорности.

"Ми ћемо покушати да из овога извучемо поуку, да се више никада не деси и да они који следећи пут пусте већи број људи од прописаног одговарају, а мораћемо да пропишемо и да се испита квалитет понтона и да се да јасан услов колико људи може да уђе. Имаћемо контроле, биће драконске казне, одговораће и кривично, без обзира на то да ли се нешто деси или не", нагласио је Шапић у изјави новинарима коментаришући што је београдски сплав "Фристајлер" скоро потонуо током новогодишње прославе.

Указао је да то отвара питање да "управо сада, када се решава савско, односно београдско приобаље, објекти који буду добили дозволу да се налазе на одређеном месту, пре него што крену у рад морају да буду проверени од градских и републичких служби".

"Да се види квалитет тих понтона и да се јасно дефинише колико људи може да стане када је пун капацитет и да, без обзира на то да ли неко страда или не, одговорност буде на онима који прекрше ту врсту одлуке, кривична пре свега", рекао је Шапић.

Градоначелник је истакао да је важно то што нико није страдао, али је лоше што се све ово десило.

Додао је како му је речено да су у инциденту на сплаву "Фристајлер" две девојке лакше повређене и да нико није страдао.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво