Читај ми!

Избегнута трагедија на "Фристајлеру", најављене строже контроле квалитета и попуњености сплавова

Умало трагедија на дочеку Нове године. Београдски сплав "Фристајлер" синоћ је почео да тоне. Гости су брзо евакуисани, на срећу, није било жртава, ни теже повређених.

Први минути нове године на београдском сплаву "Фристајлер" претворили су се у филмску драму. Након што се накривио и вода почела да продире, сплав је кренуо да тоне. Међу гостима завладала је паника, а онда и уследио стампедо. На срећу, није било теже повређених.

Лекарску помоћ затражиле су две женске особе, једна због погоршаног здравственог стања, а друга због посекотине на стопалу. Међутим, ниједна није задржана на лечењу.

Према изјавама младих који су протекле ноћи били на сплаву, убрзо након што је сплав почео да тоне вода им је, како кажу, била до колена.

"Сплав је полако почео да тоне, полицијски службеници правовременом интервенцијом изашли су на лице места. Сплав је на време евакуисан, тако да није било већих проблема. Оно што је било битно – није било настрадалих и повређених лица", каже Игор Васић из Командно-оперативног центра МУП-а.

Док истрага утврђује детаље, спекулише се да је главни узрок пуцање сајли, због великог броја људи. Градоначелник Београда презицира – било је чак и два до три пута више гостију него што конструкције могу да издрже.

"То отвара питања сада када решавамо београдско приобаље, да и објекти који буду добили дозволу да се налазе на одређеном месту, да, пре него што крену у рад, видимо које су то службе које ће да провере квалитет тих понтона и да се јасно дефинише колико људи може да уђе у објекат. И да, без обзира на то да ли неко страда или не, одговорност буде на онима који прекрше", рекао је Александар Шапић.

Они који су у новогодишњој ноћи у паници тражили излаз са сплава, током дана су се вратили по ствари које су им остале унутра – јакне, торбе, обућу.

Странци који су се одлучили да 2023. дочекају баш на овом сплаву, имају додатни проблем јер су у журби изгубили документа.

Током преподнева приобаље у околини "Фристајлера" било је преплављено медијским екипама, међутим, касније током дана неким новинарима је било онемогућено да обаве свој посао. Око 15.30 две особе напале су репортера агенције Фонет Марка Драгославића

Потонули сплавови виђали су се и претходних година на београдским рекама. После више најава, Град је усвојио одлуку којом су одређене зоне и правила по којима ће убудуће бити размештени сплавови. Прописане су и мере које се односе на изглед, висину и растојање међу њима.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара