Настављено суђење Мирославу Алексићу, испитана једна од оштећених девојака

Суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, који је оптужен за четири кривична дела силовања и пет кривичних дела полног узнемиравања, настављено је у Вишем суду у Београду исптивањем једне од оштећених девојака.

У наставку суђења Мирославу Алексићу, једна од оштећених девојака је скоро три сата одговарала на питања његовог браниоца, Зорана Јаковљевића, а између осталог говорила је и о свом искуству у школи глуме и односу који је он имао према полазницима школе.

Навела је да им Алексић није причао о својим слабостима и да је волео да гради слику о себи да је "велики и неустрашив", као и да им је постављао непријатна питања.

"Трудио се да улије страхопоштовање код свих нас", рекла је оштећена.

Казала је да је "абнормална" била тајновитост у групи јер, како је рекла, полазници школе нису смели да преносе својим родитељима оно што су причали на предавањима са Миком који је инсистирао "да то буде наша ствар".

Девојка је рекла да се нико од полазника није обратио родитељима из страха и да школу нису напуштали, јер је група, како је рекла, пружала осећај припадности.

Такође, она је испричала да ју је Алексић сексуално узнемиравао и детаљно описала начин на који је то учинио.

Навела је да је била збуњена и да је схватила шта се десило тек када је изашла из просторије, те да родитељима није ништа рекла, јер јој је било непријатно.

"Било ми је лакше у том тренутку да заборавим на то", рекла је девојка на суђењу.

Након скоро три сата испитивања, Алексићев адвокат је из приватних разлога затражио да се суђење одложи са чиме се заменик вишег тужиоца није сложио уз образложење да је Јаковљевић знао колико ће испитивање да траје.

Ипак, суђење је одложено, а пуномоћник оштећених Југослав Тинтор рекао је да је Јаковљевићев поступак школски пример како у судници "жртва може бити исцрпљивана", те да је дужност суда да је од тога заштити.

Наредно рочиште заказано је за 31. јануар.

Алексићу је суд 10. марта укинуо кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године, након што му је Апелациони суд укинуо притвор и одредио забрану напуштања стана уз електронски надзор.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, а потом и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара