Читај ми!

МУП: Власник школе глуме ухапшен због сумње да је сексуално напаствовао пет ученица

Полиција је у Београду ухапсила М. А. (1952) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела силовање и недозвољене полне радње, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи у саопштењу, сумња се да је он у временском периоду од 2012. до 2020. године у просторијама школе глуме у Београду, чији је власник, сексуално напаствовао пет својих ученица, од којих су две за време извршења кривичног дела биле малолетне.

Додаје се да је осумњиченом М. А. одређено задржавање и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Пошто се сумња да има још особа које је осумњичени сексуално напаствовао, из МУП-а наводе да оне могу поднети пријаву у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107.

Глумица Милена Радуловић (26) је у разговору за Блиц рекла да ју је Мирослав Алексић, чију је школу глуме похађала, силовао када је имала 17 година и да се злостављање понављало, као и то да она није једина жртва сексуалног насиља у тој школи глуме.  

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић је раније данас поручила да вест о томе да су младе девојке биле силоване и сексуално узнемираване у познатој школи глуме не сме да нас остави равнодушним и захвалила се глумици Милени Радуловић и другим девојкама које су смогле снаге да проговоре о сексуалном насиљу.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво