Читај ми!

Мирослав Алексић оптужен за девет кривичних дела

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића због оправдане сумње да је силовао и полно узнемиравао укупно седам полазница те школе.

Портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић рекла је да је тужилаштво предложило суду да Алексићу продужи притвор. О предлогу за продужење притвора и потврђивању поднете оптужнице одлучиваће Виши суд у Београду.

"Оптужницом се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела дела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених", рекла је за Танјуг Ивана Ракочевић.

Тужилаштво је такође ради заштите приватности учесника у поступку предложило суду да искључи јавност током трајања главног претреса (суђења), навела је Ракочевићева.

Истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дела на штету девет полазница школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и глумицу Милену Радуловић, која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Алексић у притвору од 11. јануара 

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле, да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Недавно су завршена вештачења свих девет глумица, а како је за Танјуг тада рекао пуномоћник Радуловићеве, адвокат Југослав Тинтор, она су потврдила веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Жртве је вештачила комисија вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле "психичке патње високог интензитета".

За кривично дело полно узнемиравање запрећена је новчана казна или затвор до шест месеци, а уколико је учињено према малолетнику, учинилац ће се казнити затвором од три месеца до три године.

За силовање су, у завиосности од начина извршења предвиђене различите казне, од најмање две до 10 година, пет до 12 година, а за силовање малолетница пет до 15 година.

Радуловићева је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге девојке осмелиле да га пријаве.

Алексић се налази у притвору од хапшења 11. јануара, да не би у кратком року поновио кривично дело.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво