Читај ми!

Тужилаштво у Смедереву: Изречена пресуда жени која је радила као медицинска сестра са лажном дипломом

Основно јавно тужилаштво у Смедереву саопштило је да је након главног претреса Н. Ч. (27) изречена осуђујућа пресуда пошто је радила као медицинска сестра са лажном дипломом средње медицинске школе.

Основно јавно тужилаштво у Смедереву је саопштило да је, након успешно спроведене истраге током које су прикупљени сви релевантини докази, поднело оптужни предлог против Н. Ч. (рођена 1995. године) због кривичног дела фалсификовање исправе.

Додаје се да је након одржаног главног претреса донета и јавно објављена осуђујућа пресуда којом је Н.Ч. оглашена кривом за неведено кривично дело, те јој је изречена условна осуда, као и мера безбедности одузимања предмета.

"У току доказног поступка је утврђено да је осуђена набавила, а потом и употребила фалсификовану диплому једне средње медицинске школе у Београду, са звањем медицинска сестра - техничар, и исту приложила уз молбу за обављање приправничког стажа у болници и управо на основу такве лажне исправе закључила уговор о волонтирању са наведеном установом за временски период од 04.06.2018. године до 04.09.2018. године", наведено је у саопштењу..

Осуђена је, како наводе из Основног јавног тужилаштва у Смедереву, у наведеном периоду приправнички стаж обављала на одељењу за неурологију, одељењу за продужено болничко лечење, као и на одељењу за неоурологију.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво