Читај ми!

Љимај брисао трагове

Бивши командант ОВК Фатмир Љимај током 2001. године наредио откопавање лешева око логора Клечка. "Санацију терена" спречио Сабит Шаља, такође, ухапшен у истрази о злочинима у том логору. Љимај наређивао убиства политичких противника.

Бивши командант ОВК и некадашњи министар у влади Хашима Тачија покушао је 2001, две године после завршетка сукоба на Косову, да уклони трагове злочина почињених у логору Клечка, али је ту операцију спречио Сабит Шаља, наводи се у изјави крунског сведока у "Случају Клечка".

"Сведок икс", како га представља приштински дневник Коха диторе, који објављује тренскрипт његове изјаве суду, рекао је да му је Љимај две године после рата наредио да оде у Клечку и уклони лешеве, закопане око логора.

"Нисмо ништа урадили, јер је Сабит Шаља рекао да ништа не дирамо", изјавио  је "Сведок икс", чија је изјава садржи укупно 200 страна описа догађаја везаних за логор у Клечкој, укључујући и наводе да је Љимај лично наредио убиство двојице Срба.

"Сведок икс" је, такође, признао да је после рата три месеца радио за тајну службу ОВК, познату као ШИК, чиме је, после Назима Блаце, постао друга особа која је сведочила о акцијама организације, против чијих се лидера води истрага због серије политички мотивисаних убистава током и после рата на Косову.

"Радио сам за ШИК три месеца после рата. Можда и дуже, али се сећам да сам примио три плате... 500 марака у готовини", рекао је сведок, наводећи да је наређења за акције његовој групи издавао Фатмир Љимај.

Љимај је, наводно, наредио убиство Фетаха Рудија, члана ривалске Демократског савеза Косова из Малишева, јер је "био шпијун који је говорио против Љимаја".

Сведок наводи да му је Насер Краснићи дао пиштољ са пригушивачем, па се група од тројице агената распоредила по приштинском стадиону чекајући да се Руди појави. Сведок је рекао да није пуцао, јер му се није свидело како се развија ситуација.

Уочи првих локалних избора на Косову, децембра 2001. године, Рудија су ранили непознати нападачи, док се враћао из Приштине.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 17. јун 2011, 17:13) - Vojvoda Momčilo [нерегистровани]

RE- Nije istina

Čitao sam ja i Kisinddžera, i Bžežinskog, i Protokole Sionskih Mudraca. Meni je sve jasno, ali nije vama. Prvo će vam uzeti novac, a zatim ćete proći kao ostali muslimani.

(петак, 17. јун 2011, 16:22) - A M [нерегистровани]

brisanje

Posle obavljene nužde obavezno obrisati tragove!

(четвртак, 16. јун 2011, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Srpski Hag

Hag je samo za Srbe! Mi to zasluzujemo jer smo bili neposlusni! BAD SERBS! pljuuus :D

(среда, 15. јун 2011, 21:09) - Miljaim Ajvazi [нерегистровани]

Nije istina

sto se prica ovde, verovatno nikad niste citali H. Kisindzera i Zbignjeva Brezinskog, e pa citajte komsije Srbi pa ce vam sve biti jasno

(среда, 15. јун 2011, 14:53) - anonymous [нерегистровани]

Krimi-prica

Mogao bi od ovoga da se napravi filmski scenario za dobar krimic.

(среда, 15. јун 2011, 14:38) - anonymous [нерегистровани]

Holivud Zvezde

Pa ovo je samo za sliku,istina je mnogo dalje i neverujem da ce izadji na videlu !!!

(среда, 15. јун 2011, 14:32) - anonymous [нерегистровани]

Dobar

A ovaj Salja kao bio dobar. Beda.