Рестелица, трка с временом

Десет особа страдало у селу Рестелици у снежној лавини. Једна девојчица спасена и ван животне је опасности. Мештани упозоравају на опасност од нове лавине.

20.40 - Потрага за још једном особом за коју се сумња да је затрпана лавином прекинута због невремена и хладноће. Трагање се наставља у понедељак.

12.48 - Спасиоци су пронашли беживотно тело двадесетогодишњег младића, последњег члана породице Река, чиме је број жртава лавине повећан на десет, преноси КиМ радио.

Спасилачке екипе пронашле су тело и последњег члана породице Река који су страдали у снежној лавини у селу Рестелица, у општини Драгаш на Космету, тако да је број жртава ове катастрофе повећан на 10. Међу страдалима је било и деце, а најмлађе је имало две године.

Мештани упозоравају на опасност од нове лавине. Припадници Кфора, полиције и грађани села Рестелице и током дана су интензивно трагали за још једном особом, која је како се претпоставља затрпана у снежној лавини у том селу.

Међутим, због невремена и хладноће потрага је вечерас прекинута, али ће бити настављена сутра.

У снежној лавини која је јуче пре подне скоро сравнила са земљом десетак кућа у Рестелици, касно синоћ је пронађено седам жртава, сви из породице Река.

Спасена је петогодишња девојчица, која је због промрзлина обе шаке, пребачена у болницу у Призрену.

Потрага за несталима била је прекинута касно синоћ, а јутрос је у раним јутарњим сатима настављена. Спасилачким екипама придружило се и око 30 припадника аустријског контингента Кфора.

Мештани Рестелице и суседних села Глобочице, Враништа и Крушева ангажовани су на рашчишћавању пута који води према сеоском гробљу, како би били сахрањени страдали у трагедији.

Лавина која се обрушила на куће нанела је снег висине око 10 метара, а пречника 500 метара.

број коментара 87 Пошаљи коментар
(понедељак, 05. мар 2012, 12:41) - anonymous [нерегистровани]

neponovilo se

dragi moji sunarodnici goranci,ucestvujem u zalost,tuga je velika kod svakog dobronamernog coveka a kod mene neizbrisana ,neizmerna i nikad nezaboravljena u mislima mojim.Zato dragi moj sabr. Dragi Alahneka im podari gjenet.Neponovilo se.

(уторак, 14. феб 2012, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

ne ponovilo se

Ovo je nezapamcena tragedija, nedao Bog nikome slicno. Iskreno saucesce familiji Reka, gorancima svaka hvala i svima onima koji su na bilo koji naci pomogli,

(понедељак, 13. феб 2012, 21:19) - anonymous [нерегистровани]

sudbina

sudbina se ne moze izbeci ali sto je zalost zalost je.Saucesce svim ljudima koji su izgubili svoje najmilije u toj okrutnoj lavini koja se nije mogla izbeci.

(понедељак, 13. феб 2012, 19:12) - Charlie ( zli-potok) [нерегистровани]

Restelica ( Reka)

Zalosno zalosnije nemoze biti za familiju Reka sto ih je snaslo ovih dana.Sa ovim hocu da izrazim saucesce svima familiji Reka i svim Gorancima i da znaju u ovim teskim danima da nisu sami mi smo sa vama cak i iz dalekog Bostona.Maloj devojcici koja je prezivela zelim joj brz oporavak.Zahvaljujem svim ucesnicima koji su izasli na teren i sve od sebe dali da pomognu i pronadju zatrpane ispod snega.Posebno se zahvaljujem ekipi redakcije RTS na detaljnom izvestavanju,sve pohvale za vasu medijsku kucu.

(понедељак, 13. феб 2012, 16:03) - deir [нерегистровани]

gora

nezapamcena tragedija,sabur i gajret za pordica reka i cela restelica

(понедељак, 13. феб 2012, 13:34) - munira [нерегистровани]

iskreno saučešće

ne daj Bože više nigdje i nikome ovakve tragedije
iskreno saučešće porodici nastradalih
a maloj Amsteli brz oporavak i srećno i bezbrižno djetinjstvo,u okruženju onih koji su ostali da brinu o njoj

(понедељак, 13. феб 2012, 12:24) - anonymous [нерегистровани]

Saucesce

Neka Vam Bog pomogne

(понедељак, 13. феб 2012, 12:04) - goranka [нерегистровани]

gora

dali mozemo nekako da dodjemo do novih informacija .dali je nastavljena potraga za ostalima.dali su sahranjeni stradali i kako je mala AMSTELA .hvala i molim vas javite vi koji zivite u gori nama u inostranstvu.zalimo i tesko nam je za familijom REKA,

(понедељак, 13. феб 2012, 11:53) - anonymous [нерегистровани]

Заувек заједно!!!

Браћо Горанци,саучешће,и знајте, Срби су увек са вама!

(понедељак, 13. феб 2012, 11:28) - anonymous [нерегистровани]

Restelica

žalosno, ali šta je tu je!!! Daće Bog da se više ovo ne ponovi!!