Протест комби превозника

Комби превозници протестовали у Београду, Нишу и Новом Саду са захтевом да држава укине порез на луксуз за ту категорију возила.

Више од 300 комби превозника одржали су протестне вожње у Београду, Новом Саду и Нишу, захтевајући укидање плаћања таксе на луксуз за ту категорију возила.

"Данас је истекао 15. дан од када су нам рекли да ће се укидање такси на луксуз разматрати, али још ништа није урађено", рекао је агенцији Бета председник Удружења комби возила Србије Игор Љубинковић.

"Влада Србије ће највероватније вечерас имати седницу на којој ће бити разматран начин да се за комби превознике реши питање плаћања такси приликом регистрације возила", рекао је Љубинковић.

У протестној вожњи у Београду учествовало је више од 200 незадовољних комби превозника, у Новом Саду око 80, а у Нишу око 30.

Агенцији Бета је у Удружењу речено да до сада није званично предложено укидање пореза на луксуз, иако је, по договору са Министарством финансија, то требало да буде учињено до данас.

У Србији је регистровано 93.000 комби возила која, по тврдњи Удружења, чине кичму месног и међумесног теретног транспорта.

Држава је од 1. јануара увела порез на сва теретна возила укупне масе до 3,5 тоне, да би "доскочила" власницима џипова који су, да би избегли плаћање пореза на луксуз, своја возила регистровали као теретна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво