Читај ми!

Плац са псима који су усмртили Радосављевића није ограђен – како су се нашли ван боксова

Плац са кавезима за псе који су усмртили Владана Радосављевића у Великој Иванчи није ограђен. Како су се нашли ван боксова једно је од питања на која би требало да одговори истрага.

Ухапшена је жена која је бринула о псима који су усмртили новинара Владана Радосављевића, саопштено је из Тужилаштва. Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог Основном јавном тужилаштву у Младеновцу да одреди задржавање до 48 сати В. М. због сумње да је извршила кривично дело тешка дела против опште сигурности.

Она је била задужена да у Великој Иванчи, у дворишту куће М. С. која борави у иностанству, храни три пса.

На месту где је, пошто су га напала три пса, преминуо новинар и медијски аналитичар Владан Радосављевић, а његова супруга, коју је позвао у помоћ, повређена, у току је био увиђај.

Комшија, који иначе брине о десетак викендица, рекао за РТС да су се пси у њиховом крају појавили пре отприлике два месеца и да је повремено виђао жену која их је хранила.

"Кад год би дошао на Космај, волео би мало да прошета. Покојни Влада је покушао да побегне, да потрчи, али пси су га сустигли. Да је стао, можда се све то не би догодило", каже Златибор Тимотијевић из села Рогаче.

Плац са кавезима у којима су били пси није ограђен. Како су се нашли ван боксова, једно је од питања на која би требало да одговори истрага. Три пса, од којих је један расе стафорд, а друга два су мешанци, тренутно се налазе у карантину "Ветерине Београд".

Пси су имали огрлице са именима и телефонским бројевима. Овакав случај нисмо забележили у последњих 10 година, а још је страшније то што пси имају власника, речено је у "Ветерини Београд".

"Да ли су пси тренирани или не (за напад), то не можемо да знамо. Спровешћемо опширну опсервацију када је њихово понашање у питању. За неких месец дана донећемо суд да ли се ради о природно агресивним псима", наводи директор "Ветерине Београд" Будимир Грубић.

Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог Основном јавном тужилаштву у Младеновцу да одреди задржавање до 48 сати В. М. због сумње да је извршила кривично дело тешка дела против опште сигурности.

Она је била задужена да у дворишту М. С., која живи у иностранству, храни три пса. Власник паса је А. С., који је у затвору од септембра.

Против М. С. је већ у току поступак пред Основним јавним тужилаштвом у Младеновцу, због сумње да је извршила кривично дело изазивање опште опасности јер су исти пси напали девојчицу и нанели јој лаке телесне повреде 1. новембра прошле године у Неменикућама, наводи се у саопштењу.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије