Читај ми!

Настављене рестрикције струје на КиМ

Портпарол Компаније за дистрибуцију струје на КиМ (КЕДС) Виктор Бужала изјавио је да су и данас настављене рестрикције струје, иако је mинистарство привреде саопштило јуче да је снабдевање струјом нормализовано захваљујући сарадњи са Албанијом.

Виктор Бужала приштинским медијима је рекао да су "редукције почеле од понедељка и биле су минималне, те да су и данас од девет сати почеле рестрикције струје".

Разлог реструкција је што се снабдевање заснива на локалној производњи и што нема новца за куповину струје на међународним тржиштима.

"Носимо кризу на својим плећима годину дана или више. Тренутно су ограничења два сата без струје и шест сати са струјом. Треба применити алтернативу за уштеду енергије. Такође, цена треба да одражава трошак и да постоји финансијска инфузија за електроенергетски систем. Познато је да је било планирано да се да 90 милиона евра, али тај новац никада није дат. То је гурнуло електроенергетски систем у колапс", рекао је Бужала.

Додао је да се свака криза превазилази, када се удруже све институције и механизми, укључујући и људе.

Упозорио је да ће се захлађењем времена бити повећана потражња за енергентима, као и да ће на КиМ бити изузетно тешко.

"Не треба рачунати да ће на било који начин доћи до сигурног снабдевања. Грађани не би требало да рачунају на грејање на струју. Биће оштра зима за целу Европу", истакао је Бужала.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се