Читај ми!

Мењају се три закона у школству, шта новине доносе дуалном образовању

За време школског распуста, припремају се измене и допуне три закона у школству. Саветница министра за дуално образовање Габријела Грујић изјавила је за РТС да се најважније измене Закона о дуалном образовању односе на праксу ученика у компанијама.

Припремају се измене и допуне Закона о дуалном образовању, средњем образовању и Националног оквира квалификација.

Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање, рекла је за РТС да се кључне измене у Закону о дуалном образовању односе на повећање фонда сати у компанијама.

"Морамо да говоримо о важности теоријских знања која се стичу у школи, али и о фонду сати у компанијама", каже Грујићева.

Према њеним речима, трогодишњи профили проводиће између 50 и 80 одсто времена у компанијама, а четворогодишњи профили у просеку од 30 до 70 одсто.

Објашњава да је 700 компанија у систему дуалног образовања.

На питање колико се ученика запослило у њима после завршетка школе, Грујићева наводи да је, према истраживању ГИЗ-а, 70 одсто младих из дуалног образовања запослено. 

Додаје да радна група ради током целог лета на изменама и допунама та три закона у школству, те најављује да у септембру улазе у процедуру јавне расправе, после које следи процедура усвајања.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво