Читај ми!

Делегација ЕУ у посети југозападној Србији, прва станица Ужице

Заменица шефа Делегације Европске уније у Србији Матеја Норчић-Штацмар и представници амбасада 17 европских држава данас и сутра налазе се у посети југозападној Србији. Посету су започели у Ужицу обиласком и разговорима о завршеним и будућим пројектима који се финансирају из фондова уније.

У реконструкцију зграде позоришта из европских фондова уложено је 150.000 евра, од укупно два милиона и сто хиљада колико су претходних година вредели заједнички пројекти у Ужицу. Европску делегацију занимало је како су утрошена средства.

"За нас је Ужице један леп пример где смо видели да ЕУ помаже са пројектима инфраструктуре, здравства, едукације, прекограничне сарадње ту је и Босна и Црна Гора и што се тиче давања места за мала и средња предузетништва којима на тај начин креирамо и нова радна места", каже Матеја Норчић-Штацмар, заменица шефа Делегације ЕУ у Србији.

Ужице очекује потписивање уговора и за два нова пројекта.

"То су реконструкција здравствене установе односно антитуберкулозног диспанзера и изградња првог вртића у селу, односно Карану. Поштовањем принципа ЕУ, као и прилагођавањем политици ЕУ, унапредићемо и наш град", наводи Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица.

Европска делегација посету наставља у Сјеници и Новом Пазару где ће промовисати актуелни јавни позив за мала и средња предузећа у 99 општина, вредан три милиона евра.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво