Читај ми!

Квинта позива Приштину да без одлагања врати земљу манастиру Дечани

Шефови мисија Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава позвали су косовску владу да без даљег одлагања у потпуности изврши законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком Уставног суда.

Како се наводи у заједничком саопштењу, косовски уставни суд је у мају 2016. потврдио власништво манастира Дечани над хектарима земљишта, а одлука Уставног суда још није спроведена, упркос овој законитој одлуци и захтевима да се спроведе.

"Спровођење владавине права и поштовање независности правосуђа су обавезе свих демократски изабраних влада. Они су такође неопходни предуслови за демократску консолидацију Косова и његову интеграцију у европске и евроатлантске институције", истиче се у саопштењу.

"Шефови мисија Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава уједињени су у подршци демократској и европској будућности Косова. Стога, поново позивамо Владу Косова да без даљег одлагања, у потпуности изврши законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком Уставног суда", закључује се у саопштењу земаља Квинте.

Претходно је Епархија рашко-призренска још једном апеловала на међународне институције и дипломатске представнике у Приштини да учине све што је у њиховој моћи да се за Српску православну цркву и њен верни народ на КиМ успостави ефикасна владавина закона, права, као и поштовање људских права, верских слобода и идентитета СПЦ и њених светиња на Косову и Метохији.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво