Читај ми!

"Штит 2022" – приказ способности Војске Србије на аеродрому у Батајници, први пут приказан ракетни систем "ФК-3"

На војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници одржава се приказ способности Војске Србије под називом "Штит 2022". На изложби војне технике, која траје до 15 часова, централно место заузима кинески противваздухопловни ракетни систем средњег домета "ФК-3".

Капије аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић" отворене су јутрос у 8.30, а посетиоци у Батајници и гледаоци РТС-а видеће око 60 летелица, више од 300 средстава наоружања и војне опреме и обученост специјалних јединица Војске Србије.

Посетиоци до 15 часова могу да разгледају изложену војну технику, али и да приђу, да се информишу и нешто више сазнају о свему што је у последњем периоду набављено, од нових система до система којима Војска Србије већ располаже, али су у процесу модернизације.

Грађани ће бити у прилици да виде кинески ракетни систем средњег домета "ФК-3" - најновије наоружање Војске Србије, које ће бити у систему ПВО територије.

Приказ способности Војске Србије 

Приказу способности Војске Србије "Штит 2022",  присуствују председник Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

У активностима на војном аеродрому у Батајници учествује више од 1.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије. 

Део приказа способности су и припадници Ратног ваздухопловства и ПВО, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде. 

Изводи се и хеликоптерски десант, а приказ  се завршава ваздухопловним дефилеом и демо-скоком припадника 63. падобранске бригаде.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво