Читај ми!

Одржани еколошки протести у више места у Србији

На више локација у Србији поново су организoвани протести са захтевом да се обуставе уговори штетни за екологију и да се повуку прекршајне пријаве против грађана који су учествовали на досадашњим протестима.

Савез еколошких организација и "Не дамо Јадар" организовао је протест испред градске поште у Лозници тражећи укидање свих докумената везаних за пројекат "Јадар", враћање грађевинског у пољопривредно и шумско земљиште, као и враћање разлике у порезу који су грађани плаћали у протеклом периоду.

Председник коалиције Подрињски антикорупцијски тим (ПАKТ) Мирослав Мијатовић изјавио је да ће у понедељак имати састанак са премијерком Аном Брнабић, где ће јој предочити захтеве и упутити предлог да се забрани ископавање литијума и бора.

Организатори су рекли да је повод за скуп захвалност свима онима који су претходних месеци подржавали мештане Горњих Недељица у борби против експлоатације јадарита у том крају.

Протесту су се придружили Савез еколошких организација Србије и Еколошки устанак, као и активисти и грађани из других места.

Одржани су протести и у Врању. Мањи број људи окупио се испред Поште у центру града.

Носили су транспаренте на којима је писало "Србија није колонија", траже поништење свих уговора са "тровачима"‚ и повлачење прекршајних пријава.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара