Читај ми!

Министарство: Додатни увоз струје, држава ће обезбедити довољно енергената

Пад производње електричне енергије у термокапацитетима, настао услед недовољне количине угља који се допрема, условиће додатни увоз с обзиром на најављене ниске температуре и очекивани раст потрошње електричне енергије, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

На седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој су представљени најновији подаци о стању електроенергетског система у Србији, речено је да је због хаварије на одлагачу у РБ Kолубара у току израда новог одлагалишта, као и монтажа новог транспортера и новог одлагача.

На седници су представљени извештаји о потрошњи и стању резерви мазута у термокапацитетима, а разговарано је о плановима за наредни период, наводи се у саопштењу.

Министарство је навело да ће држава обезбедити довољне количине енергије и енергената и за домаћинства и за привреду у наредном периоду, као и да је додатним увозом електричне енергије и природног гаса осигурана енергетска безбедност.

Из Електродистрибуције Србије је речено да нема великих проблема са снабдевањем електричном енергијом потрошача у Србији, да се настављају планирани радови, као и да преносни систем такође функционише без проблема.

На седници је било речи и о стању у гасном сектору у Србији, наводи се и додаје да је констатовано да је снабдевеност домаћег тржишта стабилна и да се топлотна енергија испоручује без већих проблема.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, поред представника Министарства рударства и енергетике, учествовали су и представници ЈП Србијагас, Електропривреде Србије, АД Електромрежа Србије, Електродистрибуције, Нафтне индустрије Србије, Пословног удружења "Топлане Србије", ЈKП Београдске електране.

Такође, учествовали су и представници Града Београда, чланови Савета АЕРС-а, Дирекције за робне резерве, РХМЗ, РБ Kолубара, Транспортгаса, ЈП ПЕУ Ресавица и Србија карго а. д., додаје се у саопштењу.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво