Читај ми!

Протест антиваксера и антиглобалиста у Београду, кордони на више пунктова – полицајци гађани јајима

У Београду је одржан протест антиглобалиста и противника ковид пропусница, вакцинације и других мера против коронавируса. Група од неколико десетина демонстраната гађала је јајима полицијски кордон у Немањиној улици.

Демонстранти су се окупили на Тргу републике око 17.30, у време док се недалеко од те локације одржавала шетња у оквиру Параде поноса.

На протесту су бројне организације - Антиглобалисти Србије, Лекари и родитељи за науку и етику, Покрет српске саборности, Покрет отете бебе - промена система. 

Како се може видети на фотографијама новинских агенција, скупу на Тргу придружио се и лидер Двери Бошко Обрадовић, који је подржао протест. 

У протестну шетњу демонстранти су кренули са Трга, а иза зграде Председништва, на Теразијама, запаљене су бакље. 

Са говорнице постављене на камиону су поручили да су против ковид пропусница, маски, вакцинације, да се "гнушају" Параде поноса. Запалили су и изгазили заставу дугиних боја, симбол ЛГБТ заједнице.

Демонстранти су истакли заставе Србије и различитих покрета, поједини носе иконе, а развили су и транспарент "Слога биће пораз врагу". Певали су "Ој, Косово, Косово".

Окупљени су око 19.30 кренули низ Теразије, ка згради Владе Србије. Група демонстраната покушала је да се попне уз Немањину улицу, али им кордон полиције није дозволио да прођу.

Затим су се окренули и спустили низ Немањину улицу до споменика Стефану Немањи, где су раширили транспаренте и заставе. У једном тренутку учесници протеста заиграли су ужичко коло око споменика.

Група демонстраната јајима је гађала кордон полиције у Немањиној улици, код некадашње зграде Генералштаба. 

Раније током вечери полицијски кордон на кратко је обишао и министар полиције Александар Вулин, али се није обраћао медијима. 

Кордони полиције за разбијање демонстранција и код Београђанке и у Ресавској улици.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво