Читај ми!

Нови живот београдске "Ложионице" – постаје мултифункционални креативни центар

"Ложионица" код Мостарске петље која је под заштитом државе постаће мултифункционални креативни центар. Радови би требало да почну у јуну наредне године, најавила је премијерка Ана Брнабић.

После неколико научно-технолошких паркова, Државног дата центра у Крагујевцу, обнове "Кинеске четврти" у Новом Саду, нова "Ложионица" ће објединити све што је до сада урађено у области дигитализације. Таленат, иновативност, креативност – кључне су речи за њен нови живот.

У том простору ће се оснаживати и умрежавати појединци, удружења, предузећа, промовисати и размењивати знање, и домаће и светско. Самим тим, постаће и место интересантно туристима.

"Да га вратимо и грађанима Београда и свим људима који живе у Србији, пре свега младима, пре свега уметницима, иноваторима, ствараоцима сваке врсте, да га оплеменимо зато што је ово огромно богатство које имамо, а које смо као и толико богатстава која имамо потпуно запоставили", истиче премијерка Ана Брнабић.

"Ложионица" је изграђена од армиранобетонске конструкције, најстарије такве конструкције у Београду, и њен изглед ће остати исти. Нови вишенаменски центар биће изграђен на 14.000 квадратних метара.

Уз реконструисано старо здање са окретницом и водоторњем, за креативне индустрије и програме на отвореном стајаће и нови објекат намењен информационим технологијама и иновацијама.

"Ово ће бити место које ће окупљати младе креативне људе, место где ће они моћи да нађу посао, да стварају, да њихове идеје доприносе даљем развоју нашег друштва", наводи директор за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.

Победник међународног конкурса за најбоље урбанистичко-архитектонско решење новог здања знаће се 15. новембра, а радови ће почети у јуну наредне године. Према првим проценама, у преуређивање "Ложионице" биће уложено до тридесет милиона евра.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво