Читај ми!

Како ће се од сутра одржавати настава у 40 градова и општина

Због све сложеније епидемијске ситуације Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да од сутра ученици у четрдесет градова и општина у Србији наставу прате преко интернета и по комбинованом моделу. Помоћник министра просвете за средње образовање Милош Благојевић објаснио је за РТС како ће ученици у тим општинама похађати наставу.

Милош Благојевић, помоћник министра просвете за средње образовање, рекао је за РТС да су школе биле принуђене да пређу на овакав модел наставе с обзиром на тренутну епидемијску ситуацију.

"Сматрамо да су школе спремније и да ће одговорити на захтеве и задатке који су стављени пред њих", рекао је Благојевић.

Навео је да не очекује велике проблеме јер, како каже, за разлику од прошле године, направљене су базе часова, а наставници су стекли дигитална знања.

Нагласио је да су приметили да школе нису места на којима је долазило до трансмисије вируса.

Напоменуо је да су све средње школе у 40 општина у потпуности на онлајн настави, док се у тим општинама у седмом и осмом разреду примењује комбиновани модел наставе.

"Одељења која имају више од 16 ученика деле се на две групе. Група А долази на наставу понедељком, средом и петком, а група Б уторком и четвртком, а следеће недеље се смењују. То је ритам који смо успоставили прошле године", казао је Благојевић.

Додао је да се тај систем испоставио као добар и да је било мање проблема него у средњим школама прошле године, када су се ученици смењивали на недељу дана.

Благојевић је истакао да је у сарадњи са Институтом за јавно здравље "Батут" формиран тим за школе и да се, осим броја заражених у одређеној локалној самоуправи, прати број вакцинисаних, а други показатељи су и број позитивних тестова у периоду од 14 дана, повећање или смањење броја заражених и број пацијената на болничком лечењу. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се