Читај ми!

Радојичић: Ватрогасци и даље дејствују у Винчи, наставља се интензивно праћење квалитета ваздуха

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да на депонији у Винчи у овом тренутку и даље дејствује ватрогасно-спасилачка бригада са три ватрогасна возила и седам ватрогасаца. Истиче да се наставља интензивно праћење квалитета ваздуха и стања на терену.

Зоран Радојичић је након седнице Стручно-оперативног тима градског Штаба за ванредне ситуације поводом пожара у Винчи рекао да је број ватрогасних возила и ватрогасаца смањен у односу на јучерашњи дан јер је упоредо ангажовано седам радних машина тешке механизације које земљом затрпавају већ угашене површине.

"Даље активности ће се одвијати тако што ће ватрогасци наставити догашавање површина, које ће након гашења такође бити затрпаване земљом", изјавио је градоначелник Радојичић.

Истакао је да је процес максимално убрзан како би се цела акција окончала у што краћем року.

Радојичић је навео и да је извршен нов пресек стања и да од 20 часова 8. августа до 13 часова 9. августа нису забележене повећане концентрације суспендованих честица у ваздуху.

"Ситуацију пратимо континуирано, а представници надлежних стручних служби ће и даље правовремено обавештавати јавност. Екипе градског Завода за јавно здравље у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине и осталим институцијама настављају са интензивним праћењем квалитета ваздуха и стања на терену", рекао је Радојичић.

Наглашава да ће и даље излазити са свим неопходним информацијама пред грађане како би јавност била упозната са целокупном ситуацијом.

Надлежни кажу да ће грађани моћи дим из Винче да виде и наредних неколико дана, али стручњаци Завода за јавно здравље уверавају да нема места паници, да се на неколико мерних места мере ПМ честице и да је само у току једног сата забележено загађење на нивоу једног зимског дана.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво