Читај ми!

Пожар на Мокрој Гори локализован са три стране, хеликоптер извршио извиђање – становништво није угрожено

Око сто хектара шуме и ниског растиња гори на неприступачном подручју Мокре Горе. Пожар је локализован са три стране. Током читаве ноћи радило се на успостављању противпожарних путева. Гашење отежавају висока температура и јак ветар. Домаћинства нису угрожена.

Ватрогасци покушавају да ставе под контролу ватру која је захватила 100 хектара четинарске шуме и ниског растиња на Шаргану у атару Мокре Горе ка Златибиру, а супротно од Мећавника, на изузетно неприступачном терену.

Пожар је локализован са три стране. Током ноћи радило се на успостављању противпожарних путева.

Саша Цицварић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Ужицу, каже да су током ноћи припадници ватрогасно-спасилачких јединица гасили пожар и радили на отварању два приступна пута да би ватрогасна возила и техника могли да приђу пожару.

Током ноћи су пристизале додатне снаге Сектора за ванредне ситуације, постављен је базен за акумулацију воде, хеликоптер је извршио извиђање, треба да се приступи гашењу из ваздуха.

Према његовим речима, прави се стратегија за даље поступање да се пожар што пре стави под контролу.

Отежавајућа околност су висока температура и јак ветар. Цицварић истиче да је терен неприступачан, литице су у питању, које нису близу насеља, нема повређених припадника у акцији гашења пожара нити мештана.

У гашење пожара укључена су 132 ватрогасца, 25 припадника Цивилне заштите и 16 добровољног ватрогасног друштва са 42 возила а од јутрос и четири хеликоптера МУП-а Србије.  

Већина ватрогасаца је прераспоређена са Муртенице, где је пожар буктао неколико дана.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи