Читај ми!

Нови протест на Карабурми, грађани настављају блокаду улице

Грађани београдског насеља Карабурма и вечерас протестују у Улици Маријане Грегоран, тражећи да одговорни за смрт деветогодишњег дечака буде прописно кажњен.

Мушкарац Г. Л., осумњичен да је у недељу увече прегазио двојицу дечака, старих девет и четири године, и њиховог оца, па потом побегао, ухапшен је раније данас.

Његово хапшење уследило је после одлуке Првог основног суда у Београду који је преиначио решење судије за претходни поступак, по ком је Г. Л. пуштен да се брани са слободе, и одредио му притвор до 30 дана. 

На месту на ком се несрећа догодила, у улици Маријане Грегоран на Карабурми, и вечерас су се окупили грађани, који настављају протесте, започете синоћ након вести о смрти деветогодишњег дечака.

Поручују да ће наставити блокаду улице и траже да одговорни за смрт дечака буде приписно кажњен.

Такође, траже и кривичну одговорност судије за претходни поступак који је донео одлуку да се Г. Л. брани са слободе. На улици ће, кажу, остати, до хапшења судије. 

У међувремену се огласила и министарка правде Маја Поповић која је поздравила одлуку Првог основног суда, додајући да ће иницирати преиспитивање постојања одговорности код поступајућег судије за претходни поступак.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво