Читај ми!

Министарка правде о несрећи на Карабурми: Иницираћу испитивање постојања одговорности судије

Министарка правде Маја Поповић поздравила је одлуку Првог основног суда у Београду о одређивању притвора од 30 дана Л. Г. осумњиченом за изазивање саобраћајне несреће на Карабурми у којој је погинуло дете.

"Поводом оправданог узнемирења грађана које се догодило због одлуке судије за Претходни поступак Првог основног суда у Београду, да осумњиченом Галић Лазару не одреди притвор, а у предмету поводом саобраћајне несреће која се догодила у улици Маријане Грегоран, у којој је нажалост дошло до смрти дечака од девет година и повређивања дечака од четори године, у ситуацији када је осумњичени након саобраћајне несреће побегао - напустио лице места, те у ситуацији када је у конкретном случају постојало више законских разлога за одређивање притвора, поздрављам одлуку Ванрасправног кривичног већа", поручила је министарка.

Поповићева је у саопштењу подсетила да је Ванрасправно кривично веће Првог основног суда у Београду уважило жалбу јавног тужиоца Првог ОЈТ у Београду и преиначило решење судије за претходни поступак, и према осумњиченом одређен је притвор до 30 дана.

"Као министру правде Републике Србије дужност ми је да се уздржавам од коментарисања судских одлука, међутим имајући у виду све околности овог случаја, истичем да ћу у складу са својим надлежностима, како министра правде тако и члана Високог савета судства, иницирати преиспитивање постојања одговорности код поступајућег судије за претходни поступак. Обезбеђивање правне сигурности свих наших грађана апсолутни је приоритет Министарства правде", додала је министарка Поповић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво