Читај ми!

Ухапшен возач са Карабурме, суд претходно одредио притвор до 30 дана

Мушкарац Г. Л. који је на пешачком прелазу на Карабурми ударио двојицу дечака (9 и 4 године) и потом побегао с места несреће ухапшен је, потврђено је РТС-у у МУП-у. Деветогодишњи дечак је јуче преминуо у болници, од последица задобијених повреда. Раније данас, Први основни суд у Београду преиначио је решење судије за претходни поступак и возачу одредио притвор до 30 дана.

Кривично ванпретресно веће Првог основног суда у Београду данас је донело решење којим је уважило жалбу Основног јавног тужилаштва у Београду и преиначило решење судије за претходни поступак, који је претходно одлучио да се возач Г. Л. брани са слободе.

Уважавањем жалбе, Први основни суд је за Г. Л. одредио притвор до 30 дана, који се рачуна од дана привођења.

Такође, данашњим решењем укида се мера забрана напуштања боравишта без одобрења суда, као и привремено одузимање возачке дозволе.

Како се наводи у саопштењу, притвор за Г. Л. одређен је због постојања сумње да ће окривљени поновити кривично дело, као и постојања опасности од бекства. 

Несрећа на Карабурми, у Улици Маријане Грегоран, догодила се у недељу увече, када је Г. Л. аутомобилом ударио двојицу дечака, који су са оцем прелазили улицу, а затим побегао.

Деветогодишњи дечак који је тешко повређен у несрећи преминуо је у болници од последица задобијених повреда.

Вест о смрти дечака извела је на улице више стотина мештана Карабурме, који од синоћ протестују на месту несреће.

Taнјуг подсећа да је у захтеву за одређивање притвора тужилаштво навело и да је Г. Л. напустио место удеса, да се није сам пријавио већ га је касније пронашла полиција, као и да нема пријављено пребивалиште на територији Србије, односно да му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Такође је указало да је више пута осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво