Читај ми!

Др Мирјана Николић нова ректорка Универзитета уметносту у Београду

Савет Универзитета уметности у Београду је на Седници изабрао новог ректора др Мирјану Николић, редовног професора Факултета драмских уметности, за наредни трогодишњи период 2021-2024. Професорка Николић, која је била у статусу вршиоца дужности ректора, обављаће функцију ректора Универзитета уметности од 1. октобра, саопштено је из тог Универзитета.

За проректоре Универзитета уметности изабрани су проф. мр Биљана Радовановић Бркановић са Факултета музичке уметности, проф. др ум. Бранко Раковић са Факултета ликовних уметности и проф. Александар Мијатовић са Факултета примењених уметности.

Др Мирјана Николић, редовни је професор на Катедри за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе Факултета драмских уметности у Београду. Главна поља њеног истраживања су: Студије медија, Менаџмент и продукција електронских медија и Етика медија.

Написала је три књиге "Радиофонија у Србији током Другог светског рата" (2009), "Радио у Србији 1924-1941" (2006) и "Етар над Београдом" (1999), као и преко тридесет научних и стручних текстова у домаћим и иностраним часописима и публикацијама.

Активно учествује у раду националних и интернационалних скупова и конференција, као и у научно-истраживачким пројектима Факултета драмских уметности и Универзитета уметности.

Била је директорка Института за позориште, филм, радио и телевизију ФДУ (2011-2017).

Добитница је више награда за педагошки и научни рад, међу којима је и Велика плакета Универзитета уметности са повељом (2016).

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво