Читај ми!

Наши кадрови као део заједнице најквалификованијих професионалаца у хотелијерству и угоститељству

Адекватно образовање у области хотелијерства и угоститељства може отворити бројна врата каријере у реномираним хотелским и ресторанским компанијама, било где у свету.

Наши стручњаци у овој области не заостају за својим колегама из других земаља, захваљујући могућности да се образују и стекну дипломе најпрестижније образовне институције за хотелијерство и угоститељство на свету - École hôtelière de Lausanne (EHL). 

Ова реномирана школа годинама је препозната као водећа светска образовна институција у хотелској индустрији, а њени полазници као највише рангирани стручњаци тражени широм света.

Како је Србија постала део те заједнице? У фебруару ове године, у Београду је отворена ohma akademija, једина образовна институција која ради под лиценцом VET by EHL програма (струковно образовање и пракса), који је креиран и лиценциран од стране EHL.

Прикључујући се овом програму наши полазници имају прилику да постану део стогодишње традиције швајцарског образовања у пољу хотелијерства и угоститељства, са алумни заједницом од преко 25.000 чланова.

Програм је заснован на швајцарском државном моделу образовања који се сматра једним од најуспешнијих модела едукације и карактерише га изражено учење кроз праксу и висок ниво стручне оспособљености одмах након завршене едукације.

Модел обуке омогућава полазницима да истовремено стекну, развију и унапреде своја знања и вештине у складу са највишим глобалним стандардима у овој индустрији.

Полазници на располагању имају четири различита студијска програма - Culinary, Rooms division, Hotel administration i Food & Beverage Services, након којих стичу међународно признате VET by EHL дипломе.

Програми су подељени на три нивоа - Основни, Средњи, Напредни и сваки од њих се похађа шест месеци. По завршетку 18 месеци интензивне теоријске и практичне обуке сви они који су успешно завршили неки од ових програма, поседују потребне компетенције за заузимање стручних позиција у области угоститељства и хотелијерства, не само у Србији већ било где у свету.

Предност овог модела је што поред теоријског знања, током трајања програма полазници обављају тромесечне праксе у реномираним хотелским и угоститељским објектима у Србији и региону, где имају приступ стицању знања у реалном радном окружењу.

Прва генерација полазника охма академије практични део наставе већ похађа у партнерским хотелима као што су Hyatt Regency, Mona Plaza, Hilton, Falkensteiner и бројни други, што им омогућава да упознају рад свих хотелских оперативних одељења и припреме се за каријеру по интернационалним стандардима.

У самом ohma тренинг центру, полазници раде са менторима и сертификованим EHL тренерима, који су признати угоститељски и хотелски професионалци, а гостујућа предавања и радионице дају додатну прилику за вежбе и обуке у окружењима дипломатских резиденција и институција у којима се захтева највиши стандард угоститељства.

Урош Урошевић, извршни директор компаније Winsedwiss у Србији, која је на наше просторе донела овај нов модел образовања истиче да је индустрија услужних делатности све захтевнија у погледу квалитета услуге и професионалних вештина стручних кадрова, што данас у фокус ставља дуално образовање и примењено знање као компаративну предност у каријерном развоју професионалаца који су цењени и тражени у хотелијерству.

„Наш циљ да креирамо читаве генерације високо-квалификованих професионалаца, који могу да парирају својим колегама било где у свету и који ће имати вештине и образовање које им отварају врата светске хотелијерске индустрије. Верујемо да ћемо кроз свега пар година направити сјајну спрегу између образовања и привреде и допринети унапређењу квалитета стручног кадра, али и читаве индустрије " - додаје Урош Урошевић.

Нови уписни рок у ohma академији је у току.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво