Читај ми!

Може ли се добар мајстор брзо и лако наћи

Потрага за добрим мајстором, посебно када нам поправка хитно треба, углавном доноси стрес и нервирање. Од трошкова, често већих него што смо планирали, може само да нас заболи глава. Може ли се, ипак, без превише муке наћи добар мајстор?

"Крајње професионални мајстори. Држали су се свих рокова. Све су одлично урадили. Изузетно сам задовољан стакленом туш-кабином и преградним зидом са клизним вратима колико и ценом коју сам за све платио", написао је господин Новак на порталу Daibau.rs.

Овакве коментаре ретко чујемо након реновирања или поправке, који, као по правилу, доносе стрес. Компликације готово увек иду гратис уз то. Прво треба пронаћи мајстора коме ћемо поверити посао, а то неретко изгледа као тражење игле у пласту сена.

Ретки срећници имају своје мајсторе на које увек могу да се ослоне, већини је, ипак, потребна помоћ. И заиста нема ничег горег од чекања да се коначно на вратима појави мајстор, а онда само "одради" посао и не реши проблем. То "задовољство" често кошта много више него што смо планирали.

И као што обично бива, углавном све одговоре потражимо на интернету. То је тек посебна мука. Толико огласа и бројева, али без икакве могућности провере.

А онда по глави почне да се врзма хиљаде питања. Како знати ко је прави мајстор, ко ће добро урадити посао, како да будем сигуран да ми неће превише наплатити и да ће доћи у договорено време?

Све информације на једном месту свакако прекраћују и време и муке. Уз могућност читања коментара и оцена мајстора, добро старо правило "држи воду док мајстори оду" више не важи.

Са друге стране, када се деси да нас неки мајстор превари – одуговлачи са поправком, не реши проблем или превише цени свој рад, своју муку гледамо да поделимо са неким, па макар и као коментар на интернету. Можда ће бити од помоћи другима, да не прођу тако.

"Свиђа ми се то што прикупљате коментаре корисника, оцењујете понуђаче грађевинских услуга и окупљате их на истом месту. Све што ме занима могу да нађем и видим на истој интернет адреси, а увек могу и да пошаљем упит посредством онлајн формулара", коментарисали су корисници Daibau.rs.

И то је добар пут ка провереном, поштеном, поузданом и квалитетном раду. Лоше оцене увек доносе и лошу рекламу, а то нико не жели.

Чини се да поправке и реновирања, ипак, могу да прођу без главобоље и да не морају изненада да испразне кућни буџет.  

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво