Читај ми!

Уклања се бомба из Другог светског рата на Бановом брду, затвара се неколико улица

У Београду су, у близини Хиподрома, због уништавања и уклањања авио-бомбе из Другог светског рата у Нодиловој улици, затворени делови Пожешке, Зрмањске и Паштровићеве улице, оквирно од 6 до 17 сати. Авионска бомба тешка је 242 килограма.

Саобраћај је у Пожешкој улици обустављен. Цела зона опасности затвара се за пешачки и моторни саобраћај.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је због уклањања бомбе заостале из Другог светског рата на Бановом брду евакуисано више од 1.000 грађана. 

"Уклонили смо девет старих возила, а један британски држављанин није хтео да се евакуише, па смо морали да га приведемо", рекао је Вулин за ТВ Прва. 

За слабије покретне обезбеђен је превоз, а о оболелима од ковида бринуће екипа Дома здравља.

Вулин је навео да је уклоњен први упаљач са бомбе, који је био механички, и додао да ће од тога да ли је други упаљач хемијски или механички зависити да ли ће бити изведена контролисана детонација или ће бомба бити транспортована.

За саобраћај се затвара део Пожешке, Зрмањске и Паштровићеве улице. Трамваји на линијама 12Л, 2 и 13 возе скраћено до Господарске механе, а трасу су променила и возила на линијама 23, 37, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 88 и 560Е.

На терену су припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације.