Читај ми!

Хумани пекар из Јагодине сав новац од продаје колача скупља за малог Гаврила

За лечење седмомесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца до сада је прикупљено милион од потребних 2,5 милиона евра. У акцију помоћи укључили су се многи поједици и фирме из целе Србије. Један пекар из Јагодине сваког дана новац од продаје одређених производа одваја за малог Гаврила.

Крофне, салчићи, еклери, мини сендвичи, све по 50 динара и све за малог Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије.

И док једни свакодневно купујући доручак узму и понеки слаткиш и новац убаце у кутију, други кажу избегавају слаткише, али не и да помогну.

Комшију пекара добро знају па су сигурни да ће новац за Гаврила стићи тамо где треба.

"Мислим да ћемо успети, и обавезно сваког јутра купујем од кад сам сазнала да се за њега прикупља. Лепо је да се помаже", рекла је једна суграђанка.

Да се у пекари на јагодинској зеленој пијаци прикупља помоћ за малог Гаврила брзо се прочуло међу закупцима тезги, који су и најчешће муштерије.

"Најчешће купују крофне, сендвиче, а углавном није ни битно, битно да купе нешто и помогну Гаврилу", каже радница Смиљана Милосављевић.

Власник пекаре Зоран Петковић каже да ће дати онолико колико је у њиховој моћи.

"Сад, колико ћемо да успемо, једном смо већ скупили, уплатили смо 35.000, сад ћемо да видимо после ове акције колико ћемо да скупимо, тако да ћемо и та средства комплетно да уплатимо за помоћ Гаврилу", додаје Зоран.

За лечење маленог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, који болује од ретке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије, потребно је још милион и по евра.

Да огромна сума ипак није недостижна показују хумани људи из целе Србије, јер у борби с временом, сваки динар је важан.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво