Читај ми!

Мали Гаврило има спиналну мишићну атрофију, помозите родитељима да купе најскупљи лек на свету

Гаврило Ђурђевић, шестомесечни дечак из Крагујевца, болује од тешке али излечиве болести – спиналне мишићне атрофије. Да би отишао у иностранство на лечење потребно је два и по милиона евра. Помоћ се прикупља, а родитељи апелују за помоћ јер је реч о огромној своти новца.

Мали Гаврило се родио пре шест месеци као здрава беба, али су родитељи после три месеца приметили да не помера ноге, руке и главу, након чега су лекари дијагностиковали ову болест. Болест је излечива, али је за лечење потребно два и по милиона евра.

"Гаврило болује од спиналне мишићне атрофије, тип 1, то је болест која се манифестује губљењем мишића и респираторних органа као што је дисање и гутање", каже Гаврилов отац Александар.

Мали Гаврило се тренутно налази у болници у Тиршовој, где користи ниф апарат, који му олакшава дисање.

"Да би се излечио, Гаврило треба да прими лек пре него што буде тежак 12 килограма, а у питању је лек који кошта два и по милиона евра", објаснио је Александар Ђурђевић.

Гаврилови родитељи имају подршку и савете родитеља чија су деца такође оболела и лечена од те болести, а многи им помажу у прикупљању помоћи.

Тако је Немања Угрешић, који израђује и прилагођава мотоцикле у својој радионици у Београду, поново показао колико срце има. На вест да је малом Гаврилу Ђурђевићу потребна новчана помоћ како би се излечио, Немања је одлучио да прода мотоцикл "Honda CX500" и сав новац донира за лечење Гаврила. 

Међутим, без помоћи свих грађана тешко да могу да сакупе толики новац. До сада је прикупљено мање од 400.000 евра.

"Због тога апелујем на све људе добре воље који могу да помогну новчану да пошаљу СМС 973 на број 3030", апеловао је Гаврилов отац.

Током прошле и почетком ове године, грађани Србије су својом хуманошћу помогли и Софији, Аники, Лани, Оливеру, Мињи да оду на лечење и приме "золгенсму", најскупљи лек на свету, који помаже против спиналне мишићне атрофије.

Надамо се да ће сви који су у прилици помоћи и шестомесечном Гаврилу да победи ову болест.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво