Читај ми!

Фриленсери поново одбили предлог Владе

Удружење радника на интернету саопштило је да им је Влада Србије јутрос послала нови предлог за њихово опорезивање, који се, како тврде, готово нимало не разликује од предлога о којем је дискутовано на састанку одржаном 30. марта и који је за њих неприхватљив.

Удружење радника на интернету је одмах по одржаном састанку категорички одбило тај предлог, а одбија и данас предложени.

"Влади Србије поручујемо да се о животима десетине хиљада радника на интернету не одлучује као на пијаци и да и даље чврсто стојимо иза својих захтева'', наведено је у саопштењу.

Јасно је, како сматрају у Удружењу, да је наводни дуг неоснован и да мерама које предлаже, Влада покушава да умањи бес радника на интернету, али, истичу, она бес подстиче предлажући решења која радницима на интернету онемогућују да наставе са радом.

Удружење предузетника и фриленсера Србије (УФПС), које је такође присуствовало састанку у засебном термину, прихватило је предлог "незнатно измењеног дужничког ропства" које се нуди радницима на интернету, наводе из Удружење радника на интернету.

''Тај предлог обухвата и порески модел које ће важити од 1. октобра надаље, све до доношења новог закона који би требало да регулише законски и порески статус фриленсера и који предвиђа високе проценте текућег опорезивања, који ће месечне приходе смањити до 70 одсто'', наводе из Удружења радника на интернету.

"Нећемо дозволити пљачку радника на интернету" 

Из Удружења радника на интернету истичу да је УФПС 31. марта послао свој предлог Влади по одржаном састанку и да се, ''како се види из објављеног саопштења тог удружења, они заједно са Владом учествовали у предлогу који им је данас понуђен''.

''Јавно се ограђујемо од УФПС, које иза одлука својих преговарача одбија да стане именом и презименом. Како незванично сазнајемо, адвокат УФПС-а који је ишао на преговоре са Владом има везе са Српском напредном странком, односно са шефом кабинета Ане Брнабић.

"Како је део наших чланова из солидарности учествовао и у раду УФПС, знамо да су након састанка избегавали да разговарају и са сопственим чланством и да их обавесте о томе шта се десило у разговорима у Влади. Нису били вољни ни да обелодане да им је Влада наложила да поднесу нови предлог нити да се планира да се исти предлог по хитном поступку усвоји", наведено је у саопштењу.

Удружење радника на интернету позивасвоје чланове да изађу из УФПС-а и да наставе да се боре за своја права свим расположивим средствима.

"Нећемо дозволити пљачку радника на интернету'', истучу из Удружења.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво